Potrivit planificării, construcția primei faze a ansamblului rezidențial HANN Harmony a fost demarată în primăvara anului 2023. În momentul de față, lucrările de pe șantier se desfășoară în ritmul preconizat, iar proiectul nostru prinde, încet-încet, contur. Vrem să acordăm o maximă atenție fiecărui pas aferent construcției, așa că termenul de finalizare estimat pentru primele 62 de vile este toamna anului 2024, în vreme ce restul de 62 de unități din prima etapă a proiectului vor fi gata la finalul lui 2024. Vezi stadiul actual al construcției!
Vezi stadiul actual al construcției!
Infrastructura vilelor din ansamblul rezidențial HANN Harmony este proiectată sub formă de fundații continue sub stâlpii parterului, din beton armat, de tip T - întors, cu talpă din beton armat. Sub grinda de tip T- întors se dispune un strat de beton simplu, de minimum 5 cm grosime, prin care se asigură încastrarea în teren. Materiale folosite: beton simplu (C8/10), beton armat (C20/25), oțel (Bst500S).
Sistemul structural al clădirilor este realizat din cadre din beton armat, dispuse pe direcții ortogonale. Poziționarea grinzilor și dimensionarea secțiunilor acestora îndeplinesc criteriile de rigiditate și respectă condițiile de arhitectură. Ne-am asigurat că în realizarea structurii fiecărei unități locative sunt respectate criteriile de exigență impuse prin codurile, standardele și normativele de proiectare în vigoare – inclusiv normativul de protecție seismică P100-1/2013. Materiale folosite: beton armat (C30/37), oțel (Bst500S).
Printre aspectele avute în vedere în proiectarea – și construcția – vilelor HANN Harmony se numără și asigurarea unui grad ridicat de rezistență la incendii. Astfel, pereții exteriori vor fi realizați din blocuri de tip BCA, cu grosime de 30 cm, iar finisajele fațadelor vor face parte (cel puțin) din clasa de reacție la foc Bs3d1 → în aceasta se încadrează materialele cu o contribuție limitată la foc, care ard fără a produce fenomenul de flashover (extinderea generalizată a focului, la toate materialele combustibile), cu degajare de fum, dar indicativ mediu pentru picături.
Mai exact, se va folosi un termosistem de 10 cm grosime (compus din polistiren EPS80 de 10 cm, tencuială decorativă de culoare albă sau gri, armată cu fibră de sticlă), alături de sisteme de fațade umede, cu placări ceramice de culoare gri (sau similar). Tâmplăria va fi de PVC, culoare gri antracit, cu rupere de punte termică și geam termoizolant de tip tripan (3 foi), low-E.
În ceea ce privește partea de finisaje interioare, menționăm:
- parchet laminat de 10 mm în dormitoare, dressinguri / spații de depozitare, holuri;
- plăci ceramice antiderapante în băi și grupuri sanitare, în camera de zi și spațiile tehnice;
- vopsea lavabilă în camere, respectiv placări ceramice în grupurile sanitare și bucătării;
- placări de gips-carton sau tencuială pe bază de mortar de ciment, plus vopsea lavabilă, pentru tavane;
- uși metalice de acces în locuință, respectiv uși pline, de MDF, batante / celulare, în interior.